Hoppa till innehåll

Billån med betalningsanmärkning

Direkt när du får en betalningsanmärkning blir det avsevärt svårare att få ett lån men det är fortfarande möjligt. Under denna sidan går vi igenom hur du som har en betalningsanmärkning kan få ett billån.

Det finns inga traditionella billån via bilhandlare med bilen som säkerhet samtidigt som du har betalningsanmärkningar. Däremot kan du använda dig av en av låneförmedlarna i topplistan för att ta ett billån utan säkerhet. Nackdelen är att räntan brukar vara högre, men du slipper kontantinsats och bilen som säkerhet.

Billån med betalningsanmärkning illustration

Topplista – Billån med betalningsanmärkningar

  • Endast en UC
  • Svar på ansökan direkt
  • Jämför 39 lånegivare

  Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr

  Räntespann: 2.95 – 39 %

  Löptid: 1 – 20 år

  Avgifter
  Effektiv Ränta: 3.01 – 29.27 %
  Uppläggningsavgift: 0 kr
  Direktutbetalning: Nej
  Villkor
  Ålderskrav: 18 – 75
  Inkomstkrav: 120.000 kr
  Godkänner betalningsanmärkning: Godkänner
  • Jämför 40 långivare (gratis)
  • Spara pengar med låg ränta
  • Endast en UC

  Lånebelopp: 10.000 – 600.000 kr

  Räntespann: 3,25 – 32,49 %

  Löptid: 1 – 15 år

  Avgifter
  Effektiv Ränta: 3,25 – 32,49 %
  Uppläggningsavgift: 0 kr
  Direktutbetalning: Nej
  Villkor
  Ålderskrav: 18 – 70
  Inkomstkrav: 120.000 kr
  Godkänner betalningsanmärkning: Godkänner
  • Spara pengar med lägre ränta
  • Jämför 40 långivare
  • Högst kundomdömen

  Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr

  Räntespann: 3.06 – 29.99 %

  Löptid: 1 – 20 år

  Avgifter
  Effektiv Ränta: 3.06 – 29.99 %
  Uppläggningsavgift: 0 kr
  Direktutbetalning: Nej
  Villkor
  Ålderskrav: 18 – 70
  Inkomstkrav: 100.800 kr
  Godkänner betalningsanmärkning: Godkänner
  • Jämför 35 lånegivare
  • Endast en UC
  • Låna totalkostnaden

  Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr

  Räntespann: 3,25 – 29,40 %

  Löptid: 1 – 20 år

  Avgifter
  Effektiv Ränta: 3,30 – 30.40 %
  Uppläggningsavgift: 0 kr
  Direktutbetalning: Nej
  Villkor
  Ålderskrav: 18 – 70
  Inkomstkrav: 100.000 kr
  Godkänner betalningsanmärkning: Godkänner
  • Jämför lån gratis
  • Jämför 40 långivare
  • Säker tjänst

  Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr

  Räntespann: 2,95 – 25,95 %

  Löptid: 1 – 20 år

  Avgifter
  Effektiv Ränta: 3.06 – 29.99 %
  Uppläggningsavgift: 0 kr
  Direktutbetalning: Nej
  Villkor
  Ålderskrav: 18 – 75
  Inkomstkrav: 120.000 kr
  Godkänner betalningsanmärkning: Godkänner

Kan du få ett billån med betalningsanmärkning?

Ja, du kan bli beviljad ett billån med en betalningsanmärkning, men som sagt är det inte att föredra att ha en anmärkning vid ansökan av billån. För det första kommer du inte att bli beviljad ett traditionellt billån med bilen som säkerhet. Anledningen till detta är att det endast är storbanker som samarbetar med bilhandlare och ger ut dessa lån och storbankerna godkänner inte lån med betalningsanmärkningar.

Däremot så kan du bli beviljad ett billån utan säkerhet vilket är samma sak som ett vanligt privatlån egentligen. Skillnaden är att du inte har bilen som säkerhet och behöver inte betala 20 % i kontantinsats.

Nackdelen är däremot att det är något högre ränta beroende på din ekonomiska situation. Har du en betalningsanmärkning så har du även troligen en sämre ekonomi och då är en hög ränta att vänta. Samtidigt bör du ta hänsyn till att du fått en anmärkning och ta det seriöst. Har du verkligen en ekonomi som klarar av ett billån och klarar du av att betala fakturorna i tid. Att ta ett billån utan att ha råd med det egentligen brukar bli en dyr affär och där vill du inte hamna.

Men allt som allt kan du alltså få ett billån med betalningsanmärkning men det är svårare än om du vore utan anmärkning. För att underlätta rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare som jämför olika billån åt dig för att hitta ett alternativ som beviljar dig trots betalningsanmärkning.

Hur mycket kan du låna med anmärkning?

Din kreditvärdighet minskar mycket när du får en betalningsanmärkning eftersom det är ett tecken på att du inte betalar räkningar i tid. Hur mycket du kan låna beslutar långivaren efter de har granskat din kreditvärdighet. Men en betalningsanmärkning innebär att du troligen endast kommer kunna låna mindre summor.

Med detta sagt kan du dock bli beviljad hyfsat stora summor om du bortsett från anmärkningen har en god kreditvärdighet, vilket innebär en hög inkomst och bra kredithistorik. Planerar du att köpa en begagnad bil eller en inte så dyr bil så kan det därmed räcka för att täcka köpet. Du kan alltså troligen bli beviljad ett billån på 200 000 kr trots att du har en anmärkning om du har en bra inkomst. Men antalet långivare att välja mellan kommer att minska och därför kommer du troligen få sämre villkor.

Hur får du ett billån med betalningsanmärkning?

Det finns vissa saker du som har en betalningsanmärkning kan göra för att öka chanserna till att bli godkänd:

Ansök med medsökande

En medsökande är en person som du tillsammans med ansöker om ett lån. Ni delar ansvaret för lånet och därmed minskar kreditrisken för långivaren. Resultatet blir att du enklare blir godkänd till ett billån även fast du har en betalningsanmärkning.

Låna mindre

Välj en bil som kostar mindre så att du också behöver låna en mindre summa. Speciellt om du har en betalningsanmärkning och din kreditvärdighet blivit sämre så är det svårt att bli beviljad en större lånesumma. Genom att låna en mindre summa så kan du både öka chansen att bli beviljad lånet och få ett förmånligare lån.

Komplettera informationen

När du ansöker om ett billån tas en UC vanligtvis ut och då kommer uppgifter som inkomst och så vidare fram. Har du nyligen fått en stor löneökning kan det vara så att detta inte syns då man kollar på deklarerad inkomst. Se därför till att ge ytterligare information som till exempel att du ökat dina inkomster till långivaren. Du kan även ansöka om ett billån utan UC då dessa tenderar att godkänna fler som har en anmärkning.

Öka inkomsten

Om du har en betalningsanmärkning och vill få ett bra billån så behöver du ha bra inkomster. Ett bra sätt att öka kreditvärdigheten är just att skaffa en fast inkomst eller öka dina nuvarande inkomster.

Krav för billån med betalningsanmärkning

Ovan så har vi gått igenom hur du ökar chansen till att bli beviljad ett billån trots betalningsanmärkning. Men vilka är egentligen kraven? De hittar du i listan nedan:

 • Över 18 år
 • Fast inkomst på över 100 000 kr
 • Inga skulder hos kronofogden

Så undviker du fler betalningsanmärkningar

För att enklare få lån i framtiden är det även viktigt att du ser till att inte plocka på dig fler betalningsanmärkningar. Nedan har vi samlat tips som hjälper dig undvika ytterligare.

Använd autogiro

Genom att använda ett autogiro kan du eliminera chanserna att missa vanliga betalningar. Då sker betalningarna automatiskt och du kan slippa stressa.

Planera din ekonomi

Har du svårt med att hålla koll på alla fakturor bör du planera mer. Sett ut en dag i veckan då du går igenom samtliga fakturor du fått och betala av de.

Ändra till e-faktura

Pappersfakturor kan enkelt försvinna eller glömmas bort. Genom att byta till e-faktura har du alla fakturor samlade och det blir mycket enklare att hålla koll på datumen.

Sätt påminnelser

Se till att sätta påminnelser på de datum där du har viktiga betalningar som måste ske. Du kan även skriva in dessa i din privata kalender för att se till att du inte glömmer något.

Behåller du billån vid en betalningsanmärkning?

Du behåller oftast ditt billån även om du får en betalningsanmärkning. Det är först när du skall ta ett nytt lån eller om någon ändring skall ske och en ny UC tas ut som det kan bli problem. Därför kan det vara bra att ligga lågt och inte omförhandla något när du åkt på en betalningsanmärkning. Detta kan få motsatt effekt och du kan hamna med en högre ränta på grund av att du nu är en större risk för banken. Men så länge ingen omförhandling sker så brukar inte banken ändra några villkor.

Vanliga frågor

Hur länge varar en betalningsanmärkning?

Det tar 3 år innan en betalningsanmärkning försvinner från ditt register som privatperson.

Finns det billån utan UC?

Nästan alla långivare använder UC som upplysningstjänst vid lån men det finns de som använder andra företag. Så ja det finns billån utan UC men det är allra vanligast med att en UC tas ut.

Kan man få billån med betalningsanmärkning?

Ja, det går att få ett billån även om du har en betalningsanmärkning men du kommer få sämre villkor.

Kan man få billån med säkerhet med betalningsanmärkning?

Nej, det går generellt sett inte att bli accepterad till ett billån med säkerhet om du har en betalningsanmärkning. Istället är det ett vanligt privatlån även kallat blancolån som du kommer behöva ta.

Vad innebär en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att kreditupplysningsföretaget registrerar i sitt register att du har missat betala en skuld i tid. När du sedan ska ta ett nytt lån syns anmärkningen för banken och då väljer de flesta banker att antingen höja räntan eller välja bort dig som kund.

Innehållsansvarig:
Rebecka Svensson
Rebecka Svensson

Rebecka skriver alla sidor och granskar informationen på sidan dagligen samt är innehållsansvarig. Sedan tidigare har hon jobbat som låneförmedlare och har ett stort intresse för privatekonomi.

Läs mer om Rebecka

Uppdaterades senast 2024-03-30