Hoppa till innehåll

Coop billån

Coop Medmera Bank är en populär långivare för billån som har en av marknadens lägsta räntor. De har också räntegaranti och matchar därför alltid om du hittar en lägre ränta hos en annan bank.

Billån hos Coop

De flesta billånen på Bästbillån.com som vi har samlat är låneförmedlare som jämför olika långivare åt dig. Däremot vill vi ha så brett utbud som möjligt av alternativ och har därför även inkluderat några långivare. En som sticker ut lite extra är just Coop Medmera Bank som vi valt att utse som den bästa långivaren om du ska ta billån. Anledningarna är schyssta villkor, bra service och sist men inte minst en riktigt låg ränta jämfört med konkurrenterna.

Räntegaranti och rabatt

Räntan för Coops privatlån utan säkerhet är mellan 5,20 – 16,95 %. Det är ett ganska brett räntespann med en mycket låg minsta ränta och en ganska hög högsta ränta. Har du en god ekonomi och ansöker med en medsökande är det dock stor chans att du får en låg ränta och med ränterabatten kan du sänka den ytterligare en procentenhet.

För att bevisa att Coop kan tänka sig att vara den bästa långivaren på marknaden har de räntegaranti. Det innebär att de matchar räntan om du hittar en lägre ränta hos en annan långivare. Utöver det så har Coop också en procentenhets rabatt för sina kunder på räntan. Blir du beviljad ett billån med 7 % ränta och är Coop medlem sänks den alltså till 6 %, vilket är en stor skillnad. Förutom ränterabatten får du som Coop medlem också ta del av förmåner och deras bonussystem.

Planerar du att göra renoveringar eller investeringar för hållbarhet och energisparande kan du också få rabatt genom ett energilån hos Coop. Det går att bli beviljad för att till exempel skaffa solceller, men egentligen allt som minskar energiförbrukningen för hushållet.

Avgifter

Coop har ingen uppläggningsavgift på lånet och heller ingen aviavgift eller administrativ avgift om du väljer autogiro eller e-faktura.

Ansök med en medsökande

För att kunna bli beviljad ett lån över 350.000 kr behöver du ha en medsökande med dig på din ansökan. Det är ytterligare en person som står på lånet och tar solidariskt betalningsansvar ifall du inte skulle kunna sköta betalningarna. Därför uppmuntrar Coop dig alltid att använda en medsökande, då det gör processen enklare för både banken och dig. Med en medsökande får du nämligen lägre ränta på ditt lån då risken för Coop är mindre.

Coop privatlån krav

Coop ställer ganska höga krav jämfört med andra banker och det gör dem för att kunna erbjuda schyssta villkor och få seriösa kunder.

  • 20 000 kr/månad i inkomst
  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Folkbokförd sedan minst tre år i Sverige

 

Bild från ansökan:
Coop Medmera Bank billån ansökan

Fördelar:

  • Seriös bank
  • Ränterabatt
  • Ansök med medsökande för låg ränta
Kreditutrymme: 15.000 - 600.000 kr
Löptid: 5,20 – 16,95 %
Kreditränta: 2 - 15 år
Effektiv ränta: 5,33 – 25,46 %
Krav på ålder: 20 år
Inkomstkrav: 20 000 kr/månad
Uppläggningsavgift: 0 kr
Direktutbetalning: Nej

Rebecka Svensson
Rebecka Svensson

Rebecka skriver alla sidor och granskar informationen på sidan dagligen samt är innehållsansvarig. Sedan tidigare har hon jobbat som låneförmedlare och har ett stort intresse för privatekonomi.

Läs mer om Rebecka

Uppdaterades senast 2024-04-08