Hoppa till innehåll

Compari billån

Compari är en ny låneförmedlare som jämför över 40 långivare åt dig helt kostnadsfritt. Ta reda på om du bör låna genom Compari i denna recensionen!

Bör du ta ett billån hos Compari?

En helt ny aktör inom billån är Compari som samarbetar med några av de största låneförmedlarna i Sverige – Sambla och Klara Lån. Det innebär att du har en större chans till att hitta ett förmånligt billån som du blir nöjd med. En ansökan är dessutom inte bindande, vilket innebär att du kan ansöka om ett lån och sedan fundera i lugn och ro när erbjudandena kommer tillbaka. Hittar du något som passar dig kan du ta lånet, men annars avstå från att låna.

Lånevillkoren

När det kommer till lånevillkoren hos Compari är de mycket lika andra låneförmedlare. Du kan låna mellan 5.000 – 600.000 kr och räntan hamnar någonstans mellan 3,01 – 39,50 %. Lånebeloppet räcker mer än tillräckligt för att finansiera de flesta bilköp och räntespannet är vanligt för att vara en låneförmedlare.

Varför låna till bilen hos Compari?

Så varför ska du välja Compari när du lånar till bilen? Anledningen vi på Bästbillån.com ser är att du genom deras innovativa koncept får exponering mot flera låneförmedlare med samma ansökan. Det innebär att din låneansökan kan synas till fler banker än den hade annars och det resulterar i en högre chans till ett förmånligt erbjudande.

Nackdelar

Det finns däremot en nackdel som vi ser hos Compari, men det är inte en nackdel för alla. Nackdelen är att flera kreditupplysningar kan tas vid en ansökan då de samarbetar med flera låneförmedlare. Däremot kommer endast en UC tas och sedan kan en ytterligare kreditupplysning tas av Bisnode eller Creditsafe om du blir nekad lån hos den första låneförmedlaren. Att det tas en ytterligare kreditupplysning hos till exempel Bisnode är dock inget som syns hos UC. De flesta storbankerna använder UC och därför kommer de inte se den nästa gången du ska låna troligtvis. Men om du planerar att ta ett snabblån kan den synas, då dessa långivare ofta använder Bisnode som kreditupplysningsföretag.

Guide för ansökan hos Compari

För att ansöka hos Compari krävs bara tre enkla steg.

  • Fyll i ansökan – gå till Compari hemsidan och fyll i formuläret och lämna sedan in den.
  • Välj mellan olika låneerbjudanden – Compari skickar vidare din ansökan till just de låneförmedlare som mest troligt kommer godkänna dig. Hos Compari kan du bli erbjuden upp mot 40 låneerbjudanden beroende på din ekonomiska situation.
  • Godkänn ett erbjudande – när du gått genom dina erbjudanden är det bara att välja det som passar dig bäst!

Vanliga frågor

För vem är Compari ett bra val?

För dig som vill jämföra många långivare, särskilt då de samarbetar med andra långivare, och få många alternativ. Värt att belysa är att flera kreditupplysningar kan tas så man är beredd på detta!

Vad är inkomstkraven hos Compari?

Du måste tjäna 120 000 kr per år.

Vad är ålderskravet hos Compari?

Du ska ha fyllt 18 år.

Hur många långivare använder Compari?

De har 40 banker och långivare som de använder sig av för att hitta det ultimata lånet.

Bild från ansökan:
Compari ansökan

Fördelar:

  • Över 40 st långivare
  • Ny utmanare
  • Snabb ansökan
Kreditutrymme: 5.000 - 600.000 kr
Löptid: 1- 20 år
Kreditränta: 3,01 - 39,50 %
Effektiv ränta: 3,01 - 39,50 %
Krav på ålder: 18 år
Inkomstkrav: Ja
Uppläggningsavgift: Nej
Direktutbetalning: Nej

Rebecka Svensson
Rebecka Svensson

Rebecka skriver alla sidor och granskar informationen på sidan dagligen samt är innehållsansvarig. Sedan tidigare har hon jobbat som låneförmedlare och har ett stort intresse för privatekonomi.

Läs mer om Rebecka

Uppdaterades senast 2024-04-27