Hoppa till innehåll

Bank Norwegian billån

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om billån utan säkerhet på upp till 600 000 kr. Vid ansökan får du ett preliminärt svar direkt och det tar endast några minuter att ansöka.

Låna till bil hos Bank Norwegian

Bank Norwegian är en stor och välkänd bank som erbjuder flertalet tjänster varav en är billån. Du kan låna upp till 600 000 kr utan säkerhet med en löptid på upp till 15 år. Lånet är som sagt utan säkerhet vilket innebär att det praktiskt sett är samma sak som ett vanligt privatlån. Det sätts inga krav på en kontantinsats utan istället kan lånet användas för att täcka den kontantinsats bilhandlaren vill ha om det skulle vara så. Då bilen inte används som säkerhet är bilens värde oväsentligt och därmed kan du låna till en ny som begagnad bil lika lätt hos Bank Norwegian!

Räntan är mellan 7.29 – 23.99 % och bestäms utefter din ekonomiska situation. Det görs en kreditprövning och baserat på resultatet ges du en ränta inom spannet. Vet du med dig att du har en mycket god ekonomisk situation kan du vänta dig en räntesats i de lägre nivåerna av spannet och tvärtom om du har sämre ekonomi. Viktigt att veta är att räntan är rörlig vilket gör att den kan båda höjas och sänkas under löptiden beroende på hur styrräntan justeras.

Som sagt är lånet att likna vid ett vanligt privatlån vilket innebär att du kan få lån till köp av begagnade bilar. Men även att lånet är utan säkerhet och därför sätts räntan beroende på hur stabil din ekonomi är.

Vad säger kunderna om Bank Norwegian?

Bank Norwegian är en välkänd bank på den svenska marknaden som erbjuder många tjänster. På Trustpilot har de 2,1/5 i betyg av 124 omdömen vilket är mycket dåligt betyg om man jämför med till exempel Advisa. Det behöver inte betyda att deras billån är dåliga då banken erbjuder många andra tjänster som kan dra ner omdömet.

Vid ansökan hos Bank Norwegian

Vid ansökan hos Bank Norwegian kommer de ta en kreditupplysning på dig. Syftet med kreditupplysningen är att få en bra bild av din ekonomi och kunna bedöma om du ska erbjudas ett lån eller inte. Vid en beviljad ansökan kommer du erhållas ett låneerbjudande. Därefter evaluerar du erbjudandet och godkänner eller nekar det, erbjudandet är inte bindande förrän du signerat det.

Vanliga frågor

Vad har Norwegian för ränta?

De erbjuder en ränta mellan 7,29% till 23,99% beroende på din ekonomiska situation. För att få ner räntan kan du exempelvis samla dina lån hos Norwegian vilket kan detta leda till en förmånlig ränta!

Kan jag låna utan säkerhet?

Ja, hos Norwegian kan du låna utan att använda bilen som säkerhet vilket kan liknas med ett vanligt privatlån/blancolån.

Godkänner Bank Norwegian betalningsanmärkningar?

Nej, Bank Norwegian godkänner inga betalningsanmärkningar.

Hur lång tid innan jag får pengarna utbetalda?

Efter allt är påskrivet och klart tar det oftast 0-2 arbetsdagar innan Bank Norwegian betalar ut lånet sen tar det 1-2 vardagar till innan pengarna kommer till ditt konto.

Kan man utöka återbetalningstiden?

Ifall du ligger i fas med dina inbetalningar går det utmärkt att ansöka om att få längre tid på dig att betala tillbaka lånet.

Bild från ansökan:
Bank Norwegian skärmdump

Fördelar:

  • Låna upp till 600.000 kr
  • Ingen säkerhet krävs
  • Du kan även samla lån
Kreditutrymme: 5.000 - 600.000 kr
Löptid: 1 - 15 år
Kreditränta: 7,29 - 23,99 %
Effektiv ränta: 7.54 - 29.75 %
Krav på ålder: 20
Inkomstkrav: 0 kr
Uppläggningsavgift: 399 kr
Direktutbetalning: Nej

Rebecka Svensson
Rebecka Svensson

Rebecka skriver alla sidor och granskar informationen på sidan dagligen samt är innehållsansvarig. Sedan tidigare har hon jobbat som låneförmedlare och har ett stort intresse för privatekonomi.

Läs mer om Rebecka

Uppdaterades senast 2024-04-27