Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » Sänk dina bilkostnader

Sänk dina bilkostnader

Bränslepriserna är höga och ekonomin är trög för tillfället. Att sänka dina bilkostnader kan vara ett bra sätt att få lite extra pengar över i dessa tider. Detta går att göra genom enkla tips och kräver inte så mycket ansträngning. Nedan har vi tagit fram olika sätt du kan sänka dina bilkostnader på. Men det är även viktigt att undvika vanliga misstag vid bilköp för att hålla ner bilkostnaderna, då dessa kan kosta dig dyrt.

Ha rätt lufttryck i däcken

För det första vill du alltid se till att ha rätt lufttryck i dina däck. Detta gör att bilen rullar enklare vilket i sin tur leder till att bilen kräver mindre bränsle. Ofta finns det en signal i bilen som tänds eller visar på att lufttrycket är fel.

Utöver detta är det även viktigt att du ser till att däcken är i rätt skick. Kör du med alldeles för slitna däck händer samma sak och du drar onödigt mycket bränsle. För att däcken ska hålla bättre kan det även vara värt att köpa dyrare däck av högre kvalitet istället för att köpa det billigaste.

Byt till en billigare bilförsäkring

Kolla först upp om din nuvarande bilförsäkring går att få billigare med ditt försäkringsbolag. Det kan inkludera att du tar bort onödiga skydd som du ändå inte behöver. Går det inte att sänka kostnaden på din nuvarande bilförsäkring kan det vara värt att byta försäkringsbolag. Det finns en hel del alternativ att välja mellan och olika jämförelsetjänster som hjälper dig hitta rätt kostnadsfritt.

Se över ditt billån

Har du tagit ett billån för att finansiera bilen kan det vara dags att se över det. Du kan börja med att försöka förhandla om räntan med långivaren du har nu. Fungerar inte det så hjälper vi dig att hitta det bästa billånet genom att jämföra olika alternativ kostnadsfritt och ta fram de förmånligaste.

Oavsett dina förutsättningar har vi något billån för dig och hjälper därmed även till med billån för studenter.

Samåk och dela på kostnaderna

Bor du nära en kollega eller jobbar i närheten av någon i din familj kan du börja samåka. Samåker du med en kollega och ni köp varannan dag så slipper ni båda hälften av bränslekostnaderna och slitaget. Har du tur kan ni samåka ännu fler och spara in mer pengar.

Planera körningen

De flesta åker iväg direkt när de får ett paket på posten eller får en ide. Att göra på detta sättet är egentligen mycket onödigt och du bör istället planera din körning i förväg. Då kan du passa på att göra flera ärenden samtidigt när du ändå är ute och kör. Du slipper då köra en hel del extra och sparar in både på slitage, bränslekostnader och även tid.

Ge bilen service i tid

När det kommer till att reparera bilar är det mycket dyrt och tidskrävande att fixa större skador. Se därför till att du tar in bilen på service regelbundet och stoppar dessa skador innan de blir allvarliga. Det är mycket billigare att reparera små skador och därför kan du spara en del pengar genom detta. Självklart är dock inte service helt gratis men i längden kan det gynna sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *