Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » Fördelar med billån

Fördelar med billån

Fördelar med billån

Vilka fördelar finns det att finansiera ett bilköp med ett billån? I denna artikeln ska vi ta reda på just vilka fördelar billån har gentemot de andra finansierings alternativen.

1. Låter dig köpa drömbilen

Med ett billån så behöver du inte ha hela summan för en bil på banken för att köpa drömbilen. Du behöver nämligen endast minst 20 % av bilens värde och kan låna de resterande 80 %. Möjligheten till att lägga en större kontantinsats finns självklart också och det kommer gör att du lånar mindre och betalar mindre ränta.

Till skillnad från leasing så äger du eller kommer du äga bilen i slutet. Tar du ett billån utan säkerhet så äger du bilen direkt då du egentligen tar ett vanligt privatlån för att täcka bilköpet. Har du bilen som säkerhet så är det istället banken som äger bilen tills du amorterat av lånet helt och då är bilen din.

Med leasing så betalar du varje månad en kostnad för att istället hyra bilen och vid leasingavtalets slut så äger du inte bilen, men möjligheten att köpa loss bilen finns. Leasar du bilen behöver du även tänka på en del begränsningar som antalet mil du får köra per år. Fördelen här med billån är att det inte finns några sådana begränsningar och du är därmed mer fri.

2. Billån är budgetvänliga

Ett billån är flexibelt och du kan själv välja hur mycket du vill låna och på vilka villkor. Utefter löptid och lånesumman så kan du därefter få fram månadskostnaden på lånet. Detta gör det enkelt att räkna med kostnaden i din budget för att se om du har råd med bilen.

3. Möjlighet finns till bra villkor

Billånet passar främst dig som har god ekonomi, det vill säga en hög lön och inga betalningsanmärkningar. Anledningen till detta är att du har en hög kreditvärdighet och innebär en låg risk för banken. Detta gör i sin tur att du kommer bli beviljad ett billån med en låg ränta. Att kunna finansiera bilen med en låg ränta är en stor fördel och gör att den totala kostnaden för bilen kommer sjunka.

För att få en låg ränta är det dock viktigt att du jämför olika alternativ, som tur hjälper vi på bästbillån.com dig med detta helt kostnadsfritt.

4. Billån kan bygga upp kreditvärdighet

Genom att ta ett billån och sköta betalningarna enligt plan kan du visa att du betalar i tid. Detta är något bankerna värderar högt när de kollar upp din historik för att bevilja krediter. Ett billån kan därför vara ett sätt att bygga upp kreditvärdigheten på samtidigt som du kan finansiera en ny bil.

Viktigt att nämna är däremot att det får motsatt effekt om du inte betalar i tid. Då kommer du helt klart få svårare att bli beviljad framtida krediter.

5. Flexibilitet

Som sagt är billånet ett flexibelt betalningsalternativ och som ger dig många valmöjligheter. En stor fördel är att du när som helst kan lösa lånet och antingen sälja bilen och byta bil, eller bara slippa räntan. Detta kan vara förmånligt om du får över pengar från en investering eller en kraftigt höjd lön och vill slippa betala ränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *