Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » Fördelar med att skaffa elbil

Fördelar med att skaffa elbil

fördelar med elbil

Det blir alltmer vanligt med att skaffa en elbil som sin nästa bil. Prognoser tyder på att elbilens popularitet kommer fortsätta att öka även framöver. Samtidigt pratas en del om elbilens pris och behov av laddningsinfrastruktur. Så vilka är egentligen fördelarna med att skaffa en elbil?

Gröna billån med lägre ränta

De flesta elbilar har en dyr prislapp och inget de flesta köper utan att fundera rejält. Dock kan du få ett grönt billån när du köper en elbil. Vilket innebär att du får en lägre ränta hos banken när du skall ta lånet. Detta är en gest från bankerna för att uppmuntra dig till att välja en bättre bil för miljön. Den lägre räntan gör det till en fördel gentemot att köpa en vanlig icke eldriven bil.

Elbilar är miljövänliga

Alla bör försöka göra det de kan för att spara på miljön och leva mer klimatsmart. Att skaffa en elbil är ett bra sätt att bli mer miljövänlig då dessa inte släpper ut några avgaser vid användning.

Dock kan det skapas en del utsläpp när elbilen produceras men detta är inget emot bensin och dieselbilars utsläpp om du kör mycket. Det beror även mycket på vart din el kommer ifrån om elbilen kan klassas som miljövänlig. Om du har ett elavtal med förnybar el från sol, vatten och vindkraft så kommer elbilen vara mycket mer miljövänlig än om elen kommer från fossila bränslen.

Lönar sig på sikt

Även fast en elbil ofta är en stor investeringskostnad i början kan det betala av sig i längden. Detta då det är billigare i drift eftersom elen är billigare än bensin eller diesel. Så för dig som har pengarna kan elbilen vara en bra investering.

Dock så krävs det att du kör en hel del för att det skall löna sig och därför passar det utmärkt för personer som pendlar till jobbet. Du får även bekvämligheten av att kunna ladda din bil hemma och veta att den är fulladdad på morgonen.

Fri parkering och laddning

Detta finns inte överallt men beroende på kommun och del i landet du befinner dig i kan det finnas. Oavsett vart du befinner dig finns ofta gratis elbilsladdning när du handlar på livsmedelsbutiker eller varuhus. Vissa städer har även fri parkering för elbilar och även vissa butiker och köpcentrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *