Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » Finns billån utan inkomst?

Finns billån utan inkomst?

billån utan inkomst

Ska du köpa en ny bil snart så kommer du troligen behöva ett billån. Har du däremot ingen inkomst kan du stöta på problem då det är mycket svårt att få billån utan inkomst. Det är dock inte helt omöjligt och vi på bästbillån.com kommer nu gå igenom det du behöver veta!

Går det att få billån utan inkomst?

Vanligtvis brukar det inte gå att få billån helt utan inkomst alls. Har du däremot en inkomst men ingen fast anställning är det möjligt men fortfarande mycket svårt. De flesta långivarna kräver att du har en fast inkomst på minst 150 000 kr/år vid en kreditupplysning för billån.

Som tur är så är det betalningsförmågan som är det viktiga. Alltså att du har råd att betala tillbaka lånet för bilen. Dock så spelar inkomst en stor roll i bedömningen av ens betalningsförmåga, men har du en mycket god ekonomi annars så kan det gå. Långivarna måste nämligen följa konsumentkreditlagen som säger att de måste säkerställa en god betalningsförmåga innan de lånar ut pengar.

Utan inkomst finns ofta inte ett bevis på att du kommer kunna betala amorteringen och räntan varje månad.

Billån utan inkomst har nackdelar

Det finns tyvärr en hel del nackdelar även om du lyckas få ett billån utan att ha en fast inkomst. Nedan tar vi fram de främsta nackdelarna.

Hög ränta

Har du ingen inkomst så tar långivaren en större risk när de lånar ut pengar till dig. Därför så måste de väga upp risken vilket görs genom att du får en högre ränta. Det kan vara extrema räntor på 20-40 % och det är absolut inget du vill gå med på.

Låna en mindre summa

Långivaren kommer troligen också endast låna ut mindre summor till dig. Detta innebär att det kanske inte täcker hela bilens kostnad om du inte köper en mycket billig bil. Tänk på detta innan och om du har sparat ihop till en del av bilen kan det räcka.

Sämre utbud

Det finns också ett sämre utbud av långivare om du inte har någon fast inkomst. Jämför du lån genom en låneförmedlare försvinner de flesta alternativen och då minskar konkurrensen mellan bankerna och du kommer få sämre erbjudanden.

Måste låna utan säkerhet

Du kan inte ta ett billån med säkerhet om du inte har en fast inkomst då dessa kreditgivare har högre krav på dig. Däremot kan du ta ett privatlån och använda det för att finansiera köpet, men privatlån har en betydligt högre ränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *