Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » 5 vanliga misstag vid bilköp

5 vanliga misstag vid bilköp

vanliga misstag vid bilköp

De allra flesta köper en ny bil emellanåt och det finns mycket man behöver tänka på vid ett bilköp. Tyvärr begår många vanliga misstag när de genomför ett bilköp. Vi ska ta reda på vilka som är de vanligaste misstagen och hur du kan undvika de vid ditt nästa köp!

1. Historik och besiktning

Beroende på om du är kunnig inom bilar eller inte kan man se olika mycket med ögonen när man kollar in en del. Köper du begagnad är det alltid svårt att bedöma bilens skick och om den är värd pengarna. Se därför alltid till att kika över bilens historik med ägare och krockar. Ta även med bilen på en besiktning och låt en kunnig person titta över om det finns några fel på den. Gör du detta kommer du att upptäcka om det finns några fel med bilen och i så fall slippa hamna med problem när du köpt bilen.

2. Jämför flera bilhandlare

Det kan vara lockande att slå till på en bil om man tror att man fått ett bra pris. På grund av detta så glömmer många jämföra priset hos andra bilförsäljare. Det kan faktiskt vara så att du inte alls gör en så bra affär som du ansåg först, eller så är det en riktigt bra affär.

Oavsett hur det är så finns det inget att tappa på att kika över olika alternativ och jämföra de med varandra. Är ett alternativ betydligt billigare än de andra bör du även vara lite misstänksam kring om det kan finnas fel på bilen. Se då till att du undviker det första misstaget och tar in bilen på besiktning.

3. Glömmer driftkostnader

Speciellt om du inte har ett intresse för bilar är det vanligt att du endast kollar på månadskostnaden på lånet du tar för en bil. Detta behöver dock inte visa på att du har råd med bilen då det även finns driftkostnader som försäkring, skatt och bränsle.

Se därför till att räkna ihop hur mycket dessa kommer kosta dig per månad och räkna in för att se att du har råd med bilen. Köper du en äldre bil kan försäkringen vara en dyr avgift som du bör kolla upp. Men bränslekostnaden kan även sticka iväg snabbt om du köper en snabb och tung bil som drar mycket bränsle. Du kan även sänka dina bilkostnader enkelt genom att tänka på vissa saker i vardagen.

4. Köper fel bil

Du ska aldrig köpa en bil endast för att du får ett bra erbjudande och inte vill missa att göra en bra affär. Utan du behöver först tänka på grundläggande saker som om passformen passar dig. Har du en stor familj behöver du tänka på om ni alla får plats och har du en verksamhet kan det vara viktigt med utrymme. Studerar du är kanske priset viktigare då det kan vara svårt att få billån som student. Genom att tänka på sådant ser du till att skaffa en bil som passar din livsstil.

5. Jämför inte olika billån

När det är dags att betala för bilen väljer många att ta ett billån för att finansiera köpet. Det många glömmer här är att jämföra olika alternativ för att hitta det som är mest förmånligt. Istället tar de lånet som bilhandlaren erbjuder utan att fundera särskilt mycket mer. Du borde alltid jämföra billån innan du väljer ett och vi hjälper dig göra detta helt kostnadsfritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *