Hoppa till innehåll
Bästbillån.com » Artiklar » 5 tips när du köper begagnad bil

5 tips när du köper begagnad bil

tips när du köper begagnad bil

Allt fler väljer att köpa en begagnad bil för att försöka komma undan billigare, vilket inte är förvånande i dagens ekonomi. Men det finns en del risker med att köpa begagnat och därmed en del saker du borde tänka på. Vi har därför tagit fram 5 tips för när du köper en begagnad bil!

1. Lägg en stor kontantinsats

Om du har råd med det så är det ingen dålig ide att lägga en stor kontantinsats. Räntorna har stuckit och det är dyrt att låna pengar, vilket gör det förmånligt med en stor kontantinsats. Tar du ett privatlån för att finansiera bilen så kan du istället bara låna mindre pengar och betala mer med dina egna pengar.

2. Få bilen besiktad av en mekaniker

Först gäller det att kolla upp antal mil bilen kört, hur gammal den är och vilken modell det är. Men efter det så kan det vara svårt att göra en mer djupgående kontroll över skicket bilen är i. Därför är det en bra ide att få den besiktad av en mekaniker som har koll på vad man ska se över.

Mekanikern kommer enkelt upptäcka om det finns några fel som gör att bilen inte är värd det du ska köpa den för. Efter du gjort en grundlig besiktning har du gjort allt du kan för att se över skicket som bilen är i.

3. Köp av privatperson eller bilhandlare?

Det gäller även att bestämma sig för om man ska köpa den begagnade bilen av en bilhandlare eller privatperson. Fördelen med att välja bilhandlare är att de ofta gjort en grundlig besiktning på bilen och sett till att den är felfri.

De ger även ofta garantier och allt det innebär en lägre risk för dig som köpare. Men på grund av det så är priset även väsentligt högre ofta. Så ska du komma undan så billigt som möjligt är det nog en privatperson du vill köpa av. Bilhandlaren är även alltid ute efter att göra vinst medan en privatperson ofta vill bli av med bilen. Detta gör att du enklare kan förhandla ner priset när du köper av en privatperson.

4. Se över finansiering

Ta först och fundera kring hur dyr bil din ekonomi tillåter och se till att hålla dig inom budgeten. Det kan vara lätt att lockas med och köpa en dyrare bil än planerat. Ofta klarar du dock dig med ett billigare alternativ utan alla extra funktioner.

5. Jämför olika lån

När det kommer till att finansiera en begagnad bil väljer de allra flesta ett billån till begagnade bilar. Se här till att du jämföra olika alternativ noggrant innan du väljer ett. Det finns även låneförmedlare som tar fram det förmånligaste alternativet som du kan få utefter dina förutsättningar. Förmedlarna tar heller inget betalt av dig som konsument utan får endast provision av långivaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *